От държавното обвинение съобщават само инициалите им -  И. П.

...
От държавното обвинение съобщават само инициалите им -  И. П.
Коментари Харесай

Дисциплинарни производства срещу двама магистрати заради делата „на трупчета“


От държавното обвиняване оповестяват единствено буквите им -  И. П. и С. Х. Предполага се, че става дума за  Иван Първанов и Стефан Христов. 

Дисциплинарните производства обгръщат работата на прокурорите по тестваните от ВКП досъдебни производства, прецизират от прокуратурата. 

Нарушенията са по член от Закон за правосъдната власт за позволено деяние или безучастие, довело до закъснение на следените от тях досъдебни производства . По същите се организират следствия за вероятно осъществени закононарушения срещу републиката , за закононарушение по работа и за проведена незаконна група , основана с користна цел и за изпиране на пари.

Назначена е дисциплинарна комисия в състав от трима прокурори при Софийската градска прокуратура, която да откри дейностите на двамата магистрати по делата. Проверката ще обхване както работата им по досъдебните производства, по този начин и н атовареността на двамата прокурори в интервалите, в които делото е било във фаза на следствие, употребените от тях болнични дни и отпуски, както и участията им в правосъдни съвещания и в възможни ревизионни комисии

В период от два месеца дисциплинарната комисията следва да изготви отчет за работата на Първанов и  Христов по шестте досъдебни производства, прибавят още от държавното обвиняване, откъдето посочват само буквите на двамата прокурори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР